Rabu, 24 Ogos 2011

Peringatan Tentang Kehidupan Dunia

"Ketahuilah bahawa (yang dikatakan) kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah (bawaan hidup yang berupa semata-mata) permainan dan hiburan (yang melalaikan) serta perhiasan (yang mengurang),

Selasa, 23 Ogos 2011

Isnin, 22 Ogos 2011

Wanita


Sebagai renungan bersama......


Read this, for men perhaps these will change their misconception, if any, about the Hawa group.


Nasihat Tentang Cinta

Manusia boleh merosakkan ape saje di sekelilingnya kerana CINTA.. Inilah yang terjadi, misalnya wanita yang sudah memiliki suami dan anak2 yang comel pun masih sanggup untuk membuang semua tu untuk jatuh CINTA sekali lagi. Andainya dia menyesal atau kecewa dia mungkin akan kembali ke pangkuan keluarganya semula.. tapi bila dia bahagia dengan CINTA barunya.. pasti dia akan merancana angan 2 untuk meneruskan hubungan itu hingga ke gerbang perkahwinan tanpa memikirkan keruntuhan CINTA yang sedia ada..

4 Fakta Tentang Kasih Sayang

Jumaat, 19 Ogos 2011

BinGkisaN KasiH






Duhai Sahabat,
Pernahkah dikau renungkan pada embun yg melitupi sarang labah2 dipagi hari ?
Pernahkah dikau perhatikan itu?
Pernahkah dikau perhatikan akan erti yg tersirat disebalik kejadian Allah itu?

mY FiRst Entry


Bismillahir rahmanir rahim..

Ini kali pertama saya masukkan entry dalam blog saya ni... kira mcm TEST ENTER la ni..Segala yang dinukilkan di blog ini adalah berdasarkan koleksi yang saya suka.. :) Samaada dari koleksi yang saya simpan sendiri sejak zaman2 dulu masa blum ada blog ni atau mungkin jgk banyak dari yang d baca n d copy dari bloger2 lain.. maaflah.. kalau korang tak suka saya copy korang punya.. tp niat dihati hanya untuk baca.. dan saya mmg suka simpan ape yang saya minat...

Bersandarkan pengalaman dan ilmu yang kurang dan terbatas ni mohon maaf dan mohon komen jika sesiape terbuka n terbace ape2 entry dalam blog ni kalu ade kekurangan.. Mudah2ah dibukakan lg taufiq n hidayah Allah agar setiap ape yang tercatat dalam blog ni hanyalah yang baik2 sahaja wpun bkn yg terbaik
utk tatapan n bacaan korang...Syukran kerana sudi melawat blog ini.

:: Candle OF Life ::

:: About Life ::

RENUNGKAN....

Terdapat ralat dalam alat ini

Sally The Sheep My Virtual Pet

Terdapat ralat dalam alat ini